Ovocný sirup môže byť vyrobený z takmer všetkých druhov ovocia. Základom výroby sirupov je voda a cukor, ktoré sú doplnené ovocnou šťavou. Pomer miešania pre recepty sirupu je variabilný. Optimálne je použiť praktickú aplikáciu, ktorá vám presne vypočíta potrebné množstvo surovín. Niektoré druhy ovocia potrebujú viac, iné potrebujú menej cukru, ako môžete vidieť z každého receptu na sirup. Množstvo cukru je rozhodujúce pre dobu použiteľnosti.
Pripravte si perfektný domáci sirup. Aplikácia Sirup maker free vám ponúka návody na prípravu najlepších domácich sirupov. Vybrať si môžete aj aplikáciu bez reklám Sirup maker.
Sirup je k dispozícii v mnohých variantoch a formách. Najbežnejším sirupom je ovocný sirup. Sirup však môže byť tiež vyrobený zo zeleniny a koreňov, ako je zázvor.
Ovocný sirup je ovocná šťava, ktorá sa konzervuje pridaním cukru. Konzistencia je viskózna, chuť je veľmi intenzívna. Ovocný sirup sa môže vyrábať zo všetkých druhov ovocia alebo ovocia, ktoré sa dá odšťaviť. To isté platí pre zeleninu. Aj tu slúži ako základ pre sirup šťava.
Ak je zelenina alebo ovocie ťažko šťava, povarte ju. Získa sa napríklad rebarborová šťava alebo zázvorový vývar, ktorý potom slúži ako základ pre sirup.
Okrem ovocnej šťavy alebo vývaru sú voda a cukor ďalšími dôležitými zložkami sirupu. Aj keď sa často vyžaduje sirup bez cukru, cukor zvyčajne nie je možný. Cukor pomáha s chuťou a je dôležitý pre trvanlivosť. Môžete znížiť obsah cukru v domácom sirupe alebo nahradiť časti množstva cukru náhradkami cukru, ako je napríklad stevia. Ale domáci sirup zvyčajne nefunguje bez cukru. Či je priemyselne vyrábaný sirup bez cukru skutočne alternatívou, by malo byť vecou viery. Pretože chuť a trvanlivosť v takom sirupe sa kupujú prostredníctvom rôznych, možno neprírodných prísad.