Byliny ako rozmarín a tymian sú v súčasnosti v hojnom množstve. Nemôžem držať krok s jeho používaním. Na zachovanie aromatických pochúťok je ideálna výroba rastlinného oleja. Tu je návod, ako začať.
Ktoré oleje sú vhodné?
Aby vôňa bylín prišla čo najlepšie na svoje, mala by sa zachovať chuť oleja. Jemný olivový olej, kukuričné klíčky, slnečnicový, repkový a slnečnicový olej sú optimálnymi odrodami. Možné sú aj zmesi. Napríklad menšie množstvo tekvicového oleja poskytuje rafinovanú poznámku. Olej by sa mal spracovávať čo najčerstvejšie.
Čo by sa malo zvážiť s bylinkami?
Nie je to nevyhnutné, ale sušenie bylín pred pridaním rastlinného oleja má dve kľúčové výhody:
Olej sa nezakalí, čo je inak podporované obsahom vody v bylinkách.
Plesni sa zabráni.
Čo je dôležité pre fľaše a poháre?
Mali by ste ich dôkladne vyčistiť, opláchnuť čo možno najviac za tepla a vysušiť. Nesmie už obsahovať vodu. Ak chcete byť v bezpečí, sterilizujte cievy, t. J. Odstráňte všetky mikroorganizmy.
A takto to funguje!
Nalejte sušené bylinky s korením!
Nalejte na olej na varenie! Všetky prísady musia byť pokryté olejom.
Nádoby opatrne uzavrite!
Nechajte pôsobiť najmenej štyri týždne! Uchovávajte na tmavom a chladnom mieste!
Potom ho použite na grilovanie, na šalátové dresingy a ešte oveľa viac, alebo ho rozdajte!
Originálne doplnky
Okrem bylín, ktoré používate samostatne alebo ako zmes pre bylinkový olej, sa oplatí pridať prísady ako sušený cesnak, sušené paradajky, horčičné semienka a citrónovú verbenu (tiež sušenú). Farebná paprika vytvára atraktívny vzhľad.
Ďalšie nápady a tipy na recepty:
Divoký cesnakový olej
Rozmarínový olej
Sušte byliny a riadne ich skladujte
Olej a tuk